Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier om deze in uw browser te openen.

 

 

TVWilnis Nieuwsbrief 2016 - 5  

Activiteiten kalender

 

 

  • Kerst en Oud en Nieuw

 
Herfsttoernooi 2016

.
Elk jaar meer deelnemers.
Totaal waren er 19 poules en zijn er gedurende 4 weekenden ongeveer 180
wedstrijden gespeeld.
Helaas wel veel uitvallers dit jaar vanwege ziekte en blessures.
Het principe van wedstrijd gaat altijd door, desnoods met een invaller,
werkt goed.
Zo hoeft er niet geschoven te worden met wedstrijden.
Op de laatste dag konden alle spelers mee doen aan een spannende tennis
clinic, die georganiseerd werd door Auke en Ruud van CTO.


Het was weer een geslaagd toernooi !
Herfst toernooi commissie

 

         

 
Duurzaamheid bij TVW

Wat kan Tennisvereniging Wilnis aan duurzaamheid doen?

Dan hebben we het voornamelijk over energie besparen en als penningmeester ben ik dan meteen geïnteresseerd. Dit is niet alleen goed is voor het milieu maar ook zeker goed voor de portemonnee. Ik weet wat wij voor energie rekening hebben en die is niet gering. Nu proberen wij al zo bewust mogelijk met energie om te gaan zoals het uitzetten van de veldverlichting als we klaar zijn met tennissen en de thermostaat laag zetten als we niet in het clubhuis zijn.

Maar om te weten wat we nog meer kunnen doen aan duurzaamheid hebben we via de KNLTB een bedrijf een rapport op laten stellen. In dit rapport zijn die zaken opgenomen die ons gaan helpen energie te besparen. Een paar van die maatregelen worden al uitgevoerd zoals in het clubhuis led lampen gaan gebruiken en we zullen binnenkort een thermosstaat klok voor de CV gaan gebruiken, we vergeten deze nog wel is lager te zetten en dan verbruiken we veel onnodig gas.

Een aantal grotere zaken zijn we ons nu over aan het buigen. Dan moet je denken aan zonnepanelen, LED veldverlichting en het isoleren van het clubhuis. Maatregelen die onze energie rekening fors kunnen gaan drukken maar ook enige investering zullen vergen.

Wil je hier meer over weten of heb je hier ideeen over spreek me aan of stuur een e-mail.

Patrick van den Berg
penningmeester@tvwilnis.nl
 

         

KLAVERJASSEN

Op 9 december hebben weer eens een kaartje gelegd. 7 tafeltjes hadden we vol met enthousiaste (fanatieke) kaarters. Ze waren er in alle soorten en maten, zowel in leeftijd als in speelsterkte. Er was een goede barbezetting om de spelers van alles te voorzien om de prestaties te verhogen.

Er werd gespeeld over 3 ronden en elke keer met een andere partner. Na de derde ronde is de stand opgemaakt, waarbij de punten die in deze 3 ronden behaald werden bij elkaar opgeteld werden. En als overal winnaar konden Rick de Hoop aanwijzen met ruim 5800 punten. 2de werd Ton Vianen met 300 punten minder. Onder de overige deelnemers hebben we nog prijzen verdeeld voor: degene met de meeste natte, de meeste pitten, de hoogst geëindigd vrouw, aanstormend talent.

Al met al was het een heel gezellige avond, mede dankzij organisatie en barmensen.

We hopen ergens in het voorjaar weer een sessie te organiseren en hopen dan weer op een gezellig groot deelnemersveld.

Mirjam en Willem

         

 Bestuur en vrijwilligers van TVWilnis wensen jullie allen een fijne kerst en een gezond en gelukkig 2017

 

       

 

Even ter opfrissing

Op onze website vind je alles met betrekking tot de volgende regels, deze zijn in ons aller belang om de banen netjes te houden en alles in goede banen te leiden. Op onze website onder deze link vind je de speelregels.

Omdat er in ons clubhuis ook alcoholische dranken worden geschonken hebben we ons te houden aan regels hieromtrent. Als de bardiensten zich houden aan deze instructies. , dan krijgen we als vereniging geen problemen. In het formulier staat een link naar de website waar de test gedaan kan worden. Alle leden die bardiensten vervullen moeten deze test gedaan hebben en om dit aan te tonen moet de vereniging de certificaten kunnen tonen op verzoek van de controleur.

 

 

Vacatures

Het komt misschien wel als vervelend over dat we steeds weer melden dat er leden gezocht worden die iets voor onze vereniging willen doen, maar de response valt een beetje tegen.

We zouden jullie allemaal willen vragen om jezelf af te vragen wat je voor de vereniging hebt gedaan of doet. Het kan toch niet zo zijn dat het antwoord is -NIETS-. Want als bij alle leden dat het antwoord is, dan bestonden we niet eens. En als dat bij alle tennis verenigingen zo was, dan betaalde elke tennisliefhebber wel 2 of 3 keer zoveel om te kunnen tennissen. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de tennisverenigingen.

Dus zorg ervoor dat je antwoord positief is.

      

www.tvwilnis.nl

        

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.