Kunt u deze mail niet goed lezen? Klik hier om deze in uw browser te openen.

                                

De Taxichauffeur

Ik heb dit verhaal lang geleden eerder gedeeld, maar met plezier doe ik het nog een keer, voor degenen die deze post nog niet gelezen hebben. Echt een inspirerend verhaaltje, al zeg ik het zelf:

"Ik word opgehaald bij het gebouw waar ik voor een klant een #training gaf.

De chauffeur blijkt 78 jaar. Ik zeg dat ik dacht dat hij 50 was en een brede glimlach verschijnt op zijn verweerde gezicht. Zonnebril.

Hij tikt me amicaal met zijn elleboog tegen mijn arm. Hij wil niet thuis zitten, maar houdt van contacten en gesprekken met mensen. Dat geeft hem levensenergie. Snel begrijp ik waarom.

In een paar jaar tijd is hij zijn 2 dochters en zijn vrouw verloren aan ziektes. Maar elke dag als hij zijn woning verlaat, zegt hij nog elke dag tegen zijn 2 dochters en vrouw in fotoframe wat hij gaat doen die dag. En dan zegt ie: “Tot straks meiden!” En als hij ‘s avonds nog een borrel gaat drinken: “Het kan vanavond laat worden hoor”

"Je bent een voorbeeld voor vele anderen”, zeg ik. Aan het verdriet van zijn passagiers doet mijn chauffeur niets af. Maar soms vertelt hij passagiers wel eens zijn verhaal. En hoe hij met zijn onvoorstelbare verlies omgaat. Toch elke dag er weer iets van maken. Er op uit gaan en samen met anderen te zijn. Zoals hij met zijn werk doet. Dan zijn ze stil.

Ik zie hem in mijn gedachten ‘s avonds weer thuis na zijn shift en hij deelt daar zijn verhalen van vandaag.
In de treinrit van 2 uur terug naar huis, denk ik lang aan de taxichauffeur...."

              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat ik mooi vind is dat mensen ook van hun diepe dalen inspirerende levenslessen weten te maken voor anderen. Niet als zelftherapie, maar met ook een blijvend luisterend oor voor de verhalen van andere mensen. Want dat deed mijn taxichauffeur ook.
Communicatie tip: Luister actief naar anderen, met oprechte interesse.
En vanuit een gemeenschappelijke ervaring of overtuiging kun je fantastische bruggen bouwen.

Dit was een persoonlijke ervaring welke mij verteld werd, maar het deed mij denken aan het boek "De brug bouwen terwijl je er overheen loopt" van verandermanagement autoriteit #RobertQuinn (hoogleraar Organizational Behavior en HRM).

Hierin beschrijft hij een aantal persoonlijke verhalen van mensen die zich hebben overgegeven aan diepgaande verandering. Doorgaans ontstaan door een persoonlijk crisisgeval als ernstige ziekte, ontslag, scheiding. Dat kan zorgen door een diepgaande blijvende transformatie van jezelf als persoon.

Het kan je als mens, leider of wie dan ook een verbeterde versie van jezelf maken. Integriteit, vertrouwen en geloofwaardigheid komen op een veel hoger niveau. Anderen laten zich graag motiveren en inspireren door dit type mens.

Door de chauffeur en zeker door de manier waarop hij zichzelf getransformeerd had na zijn persoonlijke drama, heb ik een mooi inspirerend en memorabel moment beleefd. De taxichauffeur was tevens mijn gids. Een kompas waarop ik graag wil varen.

Tip: ga op zoek naar jouw inspirerende moment...... Of creëer er zelf een: zie storytelling

Inspirerende groeten,

Richard van Houten

www.bronpartners.nl

richard@bronpartners.nl 

 

 

 

 

 


www.bronpartners.nl   |   contact
 

Wilt u zich afmelden voor deze mails? Klik hier.