Kunt u deze mail niet goed lezen? Klik hier om deze in uw browser te openen.

                           

Energie en rust

Sommige mensen gedijen het beste in een stabiele rustige omgeving met overzichtelijke duidelijke taken. Daar is niets mis mee.
Anderen gedijen het beste in situaties waar je grenzen verkent of zelfs verlegt. In een organisatie heb je doorgaans beide typen nodig.

De ene zorgt meer voor #energie en de ander meer voor #rust.

Over een grenzen verleggen gesproken: bergbeklimmer #WilcoDekker is bijna op de top van de MountEverest.
Je weet nooit hoe het loopt, maar op 22 mei om 22.00 vertrekt hij voor de eerste toppoging. Hoe het ook gaat, hij is nu al een voorbeeld voor velen vind ik.
Hij heeft een gedegen planning gemaakt, goede fysieke en mentale voorbereiding getroffen. Hij heeft gedrevenheid en is doelgerichtheid.

En het doel van de top halen is eigenlijk niet eens het échte doel. Dat is namelijk de top bereiken en weer met de voeten op aarde terugkomen ....

 

Jobcrafting
Net lees ik een post van #JanienSlendebroek-Stapel over de energie die zij heeft gekregen van #jobcrafting. Aan het roer staan van je taken, laten horen wat je graag doet. "Door efficiënt te werken, kan ik mijn functie invullen met dingen waar ik energie van krijg..." "#Futureproof blijven is het belangrijkste in ons vak ......" En dat betekent steeds kijken welke taken/werkzaamheden toegevoegde waarde leveren. 

Talentontwikkeling
"Je moet wel zelf actief zijn en je eigen route uitstippelen...... ik volg alle ontwikkelingen op internet en via het interne communicatieplatform, ik netwerk en praat veel met collega's om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Jobcrafting vind ik echt leuk om te doen. Er zijn overal handvatten die ik kan aanpakken om meer van de dingen te doen die ik leuk vind, zo lang ik mein eigen taken en verantwoordelijkheden maar goed organiseer."

Conclusie
Als je efficiënt en effectief blijft werken, kun je meer leuk werk (gaan) doen. Daar krijg je weer meer energie van. Je kunt méér aan en méér doen, terwijl je aan het eind van de week een niet moe maar wel voldaan bent.

Bergbeklimmer Wilco heeft het zwaar, maar het geeft hem nog meer energie om dit te doen. Hij heeft het voorbereiden en het klimmen zelf kunnen inpassen in zijn werk als manager in een organisatie die ook veel tijd van hem vraagt.

 

Blijf investeren in jezelf. Train jezelf (of laat jezelf coachen) om (nog) fysiek fitter en mentaal sterker te worden. Kijk op www.bronpartners.nl op welk gebied dat voor jou kan zijn. Investeren in jezelf is goed voor je merk IK. Het is goed voor je eigen ontwikkeling en het doen van interessant en leuk werk. En het is tegelijk goed voor de toegevoegde waarde die je hebt voor de organisatie waar voor je werkt.

Blijf bergen beklimmen!

  

 

Training- en coachingsonderwerpen:
Leiderschap
Time Management
Communicatie
Teambuilding
Sales
Omgaan met Moeilijke Mensen

Storytelling

Succesvol spreken en presenteren
Teammanager pák je rol
Generatiemanagement

Heb je een concrete vraag of verzoek? Mail naar richard@bronpartners.nl 

Bron & Partners werkt met specialisten die vanuit hun ruime ervaring en opgebouwde expertise uw vraag en behoeften invullen.

Energieke groeten,

Richard van Houten


www.bronpartners.nl   |   contact
 

Wilt u zich afmelden voor deze mails? Klik hier.